Pokloni se. I počni. 

Osmonedeljna onlajn radionica javnog nastupa

Budi spreman. Izrazi se. Na svoj autentičan način.

Danas se umeće javnog nastupa smatra elementarnom pismenošću. I neophodan je za većinu poslova. O uticaju našeg govora na naše odnose da i ne govorim. A istovremeno ga se plašimo više od smrti.

Koliko dobrih ideja nije dobilo svoju priliku samo zato što nisu bile upakovane i predstavljene svetu na pravi način.

Zaljubi svet u svoje ideje. Upakuj ih po meri svoje publike. Bila to „nevidljiva“ publika na lajvu. Poslovni partneri. Zoom sastanci. Razgovori sa kolegama. Zdravice na partiju.

Iskaži sebe i svoje ideje na autentičan način.

Srcem. Glasom. I celim telom.

Kome je radionica namenjena?

Namenjena je svima koji nameravaju da u 2022. krenu u realizaciju nekog svog poduhvata. Privatnog. Ili poslovnog.

Danas javni nastup spada u elementarnu pismenost. I očekuje se da smo njime ovladali. Bilo da pečemo kolače. Pravimo nakit. Garderobu. Negujemo ljude. Njihova lica. Tela. Vodimo profil na mrežama. Čekamo u redu. Tražimo posao. Držimo zdravicu. Spremamo se za pregovore. Poslovne. Ili porodične.

Ako ste početnik, radionica će vam pomoći da relativno brzo ovladate osnovama govorništva. A ako ste već iskusan govornik, da bolje razumete elemente javnog nastupa. Emotivne. Verbalne. Prezentacione. Telesne. Glasovne. I odvede vas na novi govornički nivo.

Trajanje i dinamika

7 nedelja + 1 nedelja praktičnog rada

Počinjemo 26. januara 2022. 

Radionica traje 7+1 nedelja, jednom nedeljno, 2.5 sata onlajn. Preko zoom platforme.

Između dva susreta, imate priliku za praktičnu primenu učenja. I mentorske konsultacije.

Dobijate snimljene materijale. Radne sveske. I praktikum Pokloni se. I počni.

Osmi susret je prilika da svoja umeća i veštine predstavite drugim učesnicima radionice. I da nazdravimo svim budućim uspesima.

Teme:

  1. Razumevanje i izražavanje vašeg ličnog govorničkog stila. Odnosa sa publikom. Tema koje vas čekaju. I dilema koje o svom nastupu imate.
  2. Priprema. Pozor. Sad. O značaju pripreme. I svim elementima koji čine dobru pripremu teme. Nas kao govornika. I hiljadu elemenata koji javni nastup sadrži.
  3. Džaba vam znanje kad nemate stanje. Stanje. Stanje. Stanje. A onda će i treme biti manje. Manje. I manje. Učenje tehnika koje nas dovode u dobro stanje. I kojima prevazilazimo tremu.
  4. Planiranje i sekvencionisanje teme. U zavisnosti od publike kojoj se obraćamo. Uključujući i formate za organizovanje misli. Kako bismo uvažili razne tipove ličnosti. I načine na koje oni procesuiraju informacije.
  5. Rad sa poteškoćama. Prevazilaženje teških pitanja. Situacija. I zahtevnih učesnika.
  6. Stilske vežbe. Recite to srcem. Glasom. Celim telom. I ličnim stilom. Energetski rad koji dodatno pojačava našu vitalnu enegiju. Kojom naše reči više nisu samo prazno bla-bla-truć… nego imaju melodiju, pokrete, gestikulaciju. I to iz središta bića.

7 i 8. Praktičan rad. Imam nešto važno da vam kažem. Grupna prezentacija. Ovo će biti prilika da svi učesnici programa imaju svoju trominutnu prezentaciju. U sigurnom okruženju. I da nazdravimo svim vašim budućim uspesima.

Cena:

Cena Radionice je 190 eura. Koje je moguće platiti u dve rate.

Popust od 10% imaju svi učesnici mojih prethodnih radionica.

Popust od 10% dobijaju i svi koji se prijave do 10. januara. Za rane ptičice. 

Autorka radionice Pokloni se. I počni.

Radionica javnog nastupa Pokloni se. I počni. nastala je kao kruna mojih dosadašnjih izraza. Ispred publike do sada sam provela 30 godina. Kao profesorka matematike. Šanker. Govornik. Pisac. Performer. Autorka, voditeljka i mentorka sam nekoliko jednogodišnjih programa ličnog usavršavanja.  Sve što ste oduvek želeli. Na putovanju heroja. Randevu sa Muzama.

Govorništvo sam učila od mnogih velikih učitelja. A najveći učitelji su moji studenti. Moja publika. Vežbam ga i danas. Jer novo vreme od nas traži nove forme i izraze.

Verujem da ljubav prema temi, posvećeno bavljenje i nesavršena praksa stvaraju velemajstore. Baš kao u anegdoti u kojoj mladić luta ulicama Njujorka. Zaustavlja prolaznika. I pita ga kako da stigne do Karnegi hola? Na šta mu je prolaznik odgovorio… Vežbaj.

Pokloni se. I počni.

Ukoliko ste zainteresovani za radionicu, slobodno mi pišite na marija.grujic.bepa@gmail.com

Beograd, 22.12.2021.