Pokloni se. I počni. 

Osmonedeljna onlajn radionica javnog nastupa

Budi spreman. Izrazi se. Na svoj autentičan način.

Danas se umeće javnog nastupa smatra elementarnom pismenošću. I neophodan je za većinu poslova. O uticaju našeg govora na naše odnose da i ne govorim. A istovremeno ga se plašimo više od smrti.

Koliko dobrih ideja nije dobilo svoju priliku samo zato što nisu bile upakovane i predstavljene svetu na pravi način.

Zaljubi svet u svoje ideje. Upakuj ih po meri svoje publike. Bila to „nevidljiva“ publika na lajvu. Poslovni partneri. Zoom sastanci. Razgovori sa kolegama. Zdravice na partiju.

Iskaži sebe i svoje ideje na autentičan način.

Srcem. Glasom. I celim telom.

Kome je radionica namenjena?

Namenjena je svima koji nameravaju da u 2021. krenu u realizaciju nekog svog poduhvata. Privatnog. Ili poslovnog.

Danas javni nastup spada u elementarnu pismenost. I očekuje se da smo njime ovladali. Bilo da pečemo kolače. Pravimo nakit. Garderobu. Negujemo ljude. Njihova lica. Tela. Vodimo profil na mrežama. Čekamo u redu. Tražimo posao. Držimo zdravicu. Spremamo se za pregovore. Poslovne. Ili porodične.

Ako ste početnik, radionica će vam pomoći da relativno brzo ovladate osnovama govorništva. A ako ste već iskusan govornik, da bolje razumete elemente javnog nastupa. Emotivne. Verbalne. Prezentacione. Telesne. Glasovne. I odvede vas na novi govornički nivo.

Trajanje i dinamika

6 nedelja + 2 nedelje praktičnog rada

Počinjemo 8. aprila 2021.

Radionica traje 6 nedelja, jednom nedeljno, 2.5 sata onlajn. Preko zoom platforme.

Između dva susreta, imate priliku za praktičnu primenu učenja. I mentorske konsultacije.

Dobijate snimljene materijale. Radne sveske. I praktikum Pokloni se. I počni.

Osmi susret je prilika da se sretnemo uživo. Odnosno preko zooma. Kako ko može. I kako izabere. Da svoja umeća i veštine predstavimo drugim učesnicima radionice. I da nazdravimo svim budućim uspesima.

Teme:

  1. Razumevanje i izražavanje vašeg ličnog govorničkog stila. Odnosa sa publikom. Tema koje vas čekaju. I dilema koje o svom nastupu imate.
  2. Priprema. Pozor. Sad. O značaju pripreme. I svim elementima koji čine dobru pripremu teme. Nas kao govornika. I hiljadu elemenata koji javni nastup sadrži.
  3. Džaba vam znanje kad nemate stanje. Stanje. Stanje. Stanje. A onda će i treme biti manje. Manje. I manje. Učenje tehnika koje nas dovode u dobro stanje. I kojima prevazilazimo tremu.
  4. Planiranje i sekvencionisanje teme. U zavisnosti od publike kojoj se obraćamo. Uključujući i formate za organizovanje misli. Kako bismo uvažili razne tipove ličnosti. I načine na koje oni procesuiraju informacije.
  5. Rad sa poteškoćama. Prevazilaženje teških pitanja. Situacija. I zahtevnih učesnika.
  6. Stilske vežbe. Recite to srcem. Glasom. Celim telom. I ličnim stilom. Energetski rad koji dodatno pojačava našu vitalnu enegiju. Kojom naše reči više nisu samo prazno bla-bla-truć… nego imaju melodiju, pokrete, gestikulaciju. I to iz središta bića.

7 i 8. Praktičan rad. Imam nešto važno da vam kažem. Grupna prezentacija. Sa žurkom. Ovo će biti prilika da se sretnemo uživo (ili zoomom, po izboru). Da svi učesnici programa imaju svoju trominutnu prezentaciju. U sigurnom okruženju. I da nazdravimo svim vašim budućim uspesima.

Cena:

Cena Radionice je 190 eura. Koje je moguće platiti u dve rate.

Popust od 10% imaju svi učesnici mojih prethodnih radionica.

Popust od 10% dobijaju i prvih 5 učesnika. Koji se prvi prijave na radionicu.

Autorka radionice Pokloni se. I počni.

Radionica javnog nastupa Pokloni se. I počni. nastala je kao kruna mojih dosadašnjih izraza. Ispred publike do sada sam provela 30 godina. Kao profesorka matematike. Šanker. Govornik. Pisac. Performer. Autorka, voditeljka i mentorka sam nekoliko jednogodišnjih programa ličnog usavršavanja.  Sve što ste oduvek želeli. Na putovanju heroja. Randevu sa Muzama.

Govorništvo sam učila od mnogih velikih učitelja. A najveći učitelji su moji studenti. Moja publika. Vežbam ga i danas. Jer novo vreme od nas traži nove forme i izraze.

Verujem da ljubav prema temi, posvećeno bavljenje i nesavršena praksa stvaraju velemajstore. Baš kao u anegdoti u kojoj mladić luta ulicama Njujorka. Zaustavlja prolaznika. I pita ga kako da stigne do Karnegi hola? Na šta mu je prolaznik odgovorio… Vežbaj.

Pokloni se. I počni.

Ukoliko ste zainteresovani za radionicu, slobodno mi pišite na marija.grujic.bepa@gmail.com

Beograd, 22.12.2020.