Osmonedeljna onlajn radionica “Mnogi jezici Ljubavi”

Dugo me intrigiraju mitovi o Sreći. Verujemo da su slava, uspeh ili novac ti koji će nas načiniti srećnima. Ipak, Džim Keri nam poručuje da bi voleo da svi na svetu budu bogati i slavni. Da shvate da nije u tome stvar.

Slično nam poručuju i rezultati najdužeg i najsveobuhvatnijeg istraživanja o sreći. Koje je trajalo 75 godina. Zaključci istraživanja kažu da je stanje stvari upravo obrnuto našim uvreženim mitovim. Dobri odnosi su ti koji nas čine srećnim,  zdravim i zadovoljnim. Tačka. Isto kao što nas usamljenost i loši odnosi unesrećuju. Razboljevaju. I ubijaju. A na naše zdravlje i blagostanje neuporedivo više utiču naši zdravi i podržavajući društveni odnosi. Nego nivo holesterola ili magnezijuma.

I baš zato što verujemo u slavu, uspeh i novac, poslu pristupamo preozbiljno. A odnosima krajnje neozbiljno. Učimo razne veštine. Kako bi napredovali na lestvici naših vrednosti. Učimo da pišemo. Računamo. Vozimo. Nastupamo. A kada je reč o odnosima… svi verujemo da smo baš mi prirodno nadareni za ljude. Da znamo da volimo. A da nešto nije u redu sa svetom. Ljude oko nas uzimamo zdravo za gotovo. Pa nije ni čudo što često stignemo do tačke zdravo & gotovo. Odnosi su daleko od jednostavnih. U šta smo se svi više puta uverili na sopstvenoj koži.

Što se više bavim ljudima, sve mi je jasnije koliko je mala, skoro zanemarljiva verovatnoća da se sa nekim prirodno razumemo. Govorimo toliko različitih jezika. Mozgovnih. Jezika srca. Jezika tela. Da smo prosto dužni vatromet kada se sa nekim lako razumemo.

Evo kako je to mudro sažeo zen majstor  D. Mesa.

Između onoga što mislim,

i što želim reći,

i što verujem da kažem,

i onoga što kažem,

i onoga sto želiš čuti,

i onoga što čuješ,

i onoga što veruješ da razumeš

i što razumeš

postoji devet mogućnosti da se ne razumemo.         

Kome je radionica namenjena?

Ako poželite da ponegujete svoje odnose i da razumete tajnu dobrih odnosa, uverićete se da je ona mnogo više veština koja se sastoji od zakonitosti i znanja nego što je tajna. Magija je samo nedovoljno poznavanje zakona prirode. I društva. A nepoznavanje zakona svakako škodi.

Ako želite da bolje razumete druge. A i sebe. I da u zabavnom i inspirativnom okruženju razumete postojeće zakone i jezike ljubavi. Ponegujete svoje odnose. Načinite ih suštinskim, značajnim i podržavajućim. I postanete ljubavni poliglota.

Od 13. maja vas čeka osmonedeljna onlajn radionica Mnogi jezici ljubavi.

Trajanje i dinamika:

8 nedelja

Počinjemo 13. maja 2021.

Radionica traje 8 nedelja, jednom nedeljno, 2.5 sata onlajn. Preciznije, osam četvrtaka od 20 do 22:30. Počevši od 13. maja. Preko zoom platforme.

Između dva susreta, imate priliku za praktičnu primenu učenja. I mentorske konsultacije.

Dobijate snimljene radionice. I praktikum Mnogi jezici Ljubavi.

Teme:

  1. Ima neka tajna veza. Slično se sličnom raduje. Ljudi kao naša ogledala.
  2. Zaljubite svet u svoje ideje. Pomozite im da vas podrže.
  3. Svesni uticaja u odnosima
  4. O ljubavi. Razumevanju. I kretanju u cipelama drugog.
  5. I pre nego što arlauknete. Feed back na balkanski način
  6. Stilske vežbe
  7. Mnogi jezici Ljubavi
  8. Integracija

Cena:

Cena Radionice je 190 eura. Koje je moguće platiti u dve rate.

Popust od 10% imaju svi učesnici mojih prethodnih radionica.

Popust od 10% dobijaju i oni koji se prijave zajedno sa nekim.

Autorka radionice Mnogi jezici Ljubavi 

Volim i vodim ljude već tri decenije. I svesna sam da je blagostanje grupna igra.

Autorka, voditeljka i mentorka sam nekoliko jednogodišnjih programa ličnog usavršavanja. Sve što ste oduvek želeli. Na putovanju heroja. Randevu sa Muzama.

Prve reči kojom opisujem svoj opus su: Volim da razumem. I sa svetom podelim.

A kako sam pre svega profesorka matematike, odavno sam shvatila na koliko različitih jezika je potrebno da prevodim univerzalan jezik matematike.

Isto je i sa univerzalnim jezikom ljubavi. Koji ima mnoge svoje dijalekte. Narečja. I lokalizme.

Ovaj paket razvijao se deset godina u okviru moje jednogodišnje radionice „Sve što ste oduvek želeli. A niste znali kako.“

A sada je spreman i za Lepi moj Svet. Pa ako ste spremni da poradite na svojoj sreći tako što ćete ponegovati svoje odnose, i razumeti bolje sebe i druge, slobodno mi pišite na:   marija.grujic.bepa@gmail.com

I imajte se radosno. 

Beograd, 13. april 2021.