Amazonski randevu sa Muzama

      

Dajem vam na znanje da se Randevu sa Muzama preselio na Amazoniju. Sa Fruške gore. Gde je nastao. Pet godina rastao. Onoliki smo ga stvarali. Voleli. Sezonu njime krunisali. Miljenikom ga smatrali. I svojim ga doživljavali. Onoliko je projekata rođeno na Randevuu. Iz njega je nastala je i moja treća knjiga. Istoimena.

Možda je prva reč koja opisuje ovaj, šesti po redu Randevu je Re-brending. Ove godine… Radionica je ušla u svoju 11. godinu. Menjali smo sve forme. Radionica se iz Inter brigada preselila na Dunav. Na Dorćolski kej. Ja sam se sa Vračara preselila u novi deo grada. Botanička bašta. Hvala Nebesima… mreže su mi bile hakovane. Pa sam izašla iz kostima službenice algoritma. I vratila se dubokim uronima. Suštini. Sebi. Novim načinima komunikacije. Bepin Fanzin postao je moj omiljeni vid komunikacije sa Lepim mi Svetom. U međuvremenu se rodila Nebeska mehanika. Moja četvrta knjiga. Takođe inspirisana Randevuom.

Jedini format koji  do sada nisam menjala bio je Randevu. Čim sam sa vama podelila najavu šestog Fruškogorskog Randevua… shvatila sam da energija ne vrca oko njega. Neuobičajeno za ovaj omiljeni krunski format. Koji se punio i pre nego što bih ga objavila. Istovremeno ste me bezbroj puta pitali.. a kad će Amazonka? Sve mi je postal jasno. Da mi srce već odavno nije na Fruškoj. A bilo je kada je Randevu nastajao. A tamo gde je srce… tamo sija Sunce. I tamo se Muze brčkaju.

Pre dve godine u moje naručje je čudesnom nebeskom mehanikom doletela Amazonka. Imanje u mom zavičaju. U srcu Specijalnog rezervata Gornje Podunavlje. Na Velikom bačkom kanalu. Kome sam i knjigu posvetila. Volite li Štranda? Koja se piše više od pola veka. Da. To je moj aktuelni kostim. Amazonka. Koja se više nije uklapala u Vračar. I u božanstveno fensi imanje na Fruškoj. Trebalo joj divljine. Pitomine. Tomsojerovskog kanala. Evropskog Amazona. Zelenog. Svilenog. Festivala bezbroj ptica. Gatalinki. Šuštanja vrba & vrbaka. Belih lokvanja. Žaba. Parfema zenita leta. I Panonije beskrajne. Izobilne. I naravno… fijakera starog. Koji po Somboru i dalje somborskim atarima luta.

Sa Amazonkom… otvorila se nova epoha mog života. Heroj se vraća kući sa Darovima. Što i jesete kruna svakog herojskog putovanja. Fruška je bila samo privremeno konačište. Do konačnog povratka kući. I sami znate koliko nije lako biti svetac u svom selu. I koliko je vremena bilo potrebno da nađem način da se u Sombor vratim… u mom stilu. Nakon grande nepripadanja… Amazonka je bila moj način da se u Sombor vratim. I ne samo vratim. Nego i da ga zavolim. Ostajući Beograđanka. I postajući Amazonka. Sombor mi je tada otvorio svoje srce. I to je ljubav koju sa vama želim da podelim.

U ovom re-brendingu… zadržavamo sve stare dobre proverene formate. Koji bude i razigravaju stvaralačku energiju. Inspiraciju. Tu je naša kuvarska Familija Vetrenjača. I njihova Hrana za Život. Koja nam je godinama s ljubavlju gotivila božanstvene autorske vegetarijanske gozbe. Od hrane proizvedene na njihovom imanju. Na obroncima Fruške gore. Tu je i svakodnevni ples. Bosonogi. Tu je i Kraljica Veličanstvenih Majušnosti. Muza kao takva. Koja nam kiti ambijent. I odaje nam tajne jezika kojim Muze govore. A svemu postojećem dodajemo i tomsojerovsku lađu. Koja će nas voditi na Randevu sa amazonskim Muzama. Fijaker stari… koji će nas sresti sa Muzama starogradskim. Somborskim. Panonskim. Konjovićevićevim. Lazin. Santa Maria della Salute.

Ako ste poželeli da krunišete svoju sezonu iskonskim, inspirativnim susretom sa Muzama… i probudite svoju stvaralačku energiju zenita leta… dodate joj amazonske zelene divljine & panonske pitomine… pišite.

Cena Amazonskog Randevua koji se dešava od petka 28. jula u 17h do nedelje 30. jula u 17h je 250 eura. Rane prijave otvorene su do 10. jula. Po ceni od 230 eura. A ovo je cena i za sve vas koji ste već bili na Randevuu. U cenu je uračunato sve od vašeg dolaska na imanje. Do odlaska. All inclusive. Što bi rekli. I smeštaj. I hrana. I materijali. I učenje. i ekskurzije. Da ne zaboravim razmenu sa herojskim plemenom. Koju smatram najvećom vrednošću. Kao i do sada… organizovaćemo zajednički prevoz iz Beograda. I Novog Sada.

U svakom slučaju… imajte se divno. Divlje. Pitomo. Beskrajno. Nadahnuto.

Provedimo Amazonski randevu sa Muzama zajedno,

Bepa & ekipa Randevua