Vreme je za nove priče

Od BILO JEDNOM  do… MOGLO BI DA BUDE

Ispod površine vašeg svakodnevnog sveta prostire se dubok korenski sistem


 Vreme za nove priče je četvoromesečni master klas koji premijerno kreće u svet 8. novembra u onlajn formatu. Poziv da osvestimo i revidiramo priče koje pričamo. I koje živimo. Da ih ažuriramo u skladu sa novim vremenom. Sa novim arhetipovima koji u ovom trenutku nastaju. Sa novim počecima… novim pitanjima… temema… interesovanjima… aspiracijama. I povežemo ih sa večnim temama. Arhetipovima koji postoje od praskozorja vremena. I od njih načinimo svoje nove… velike priče. Koje nam daju dozvolu da živimo svoj veliki život. Da obnovimo i osvežimo svoje priče. Koje će žanrovski biti odraz onoga što danas jesmo. I što želimo da budemo. Od BILO JEDNOM do MOGLO BI DA BUDE.

Master klas je nastajao 2023. Kao odgovor na nove potrebe i upitanosti koje je novi normal doneo u naše živote.  I teme i dileme sa kojima se ja, moji studenti, čitaoci i pratioci srećemo.

CILJEVI MASTER KLASA

Osvestiti, osvežiti i ažurirati priče koje pričamo;

Povezati ih sa novim dobom koje živimo i novim arhetipovima koji nastaju;

Povezivati ih sa večnim arhetipskim obrascima… koj postoje od praskozorja istorije;

Povezati ih sa sobom. Danas. Poliranjem unutrašnjeg kompasa. Povezivanjem sa svojim unutrašnjim vođstvom. Intuicijom. Intuitivnim znanjem. I urođenom mudrošću.

Uspostavljanje kalkulatora lične moći. Bolje razumevanje prirode svoje energije. I onoga što joj daje moć. I onoga šta joj oduzima, odnosno vraća moć.

Simbolično sagledavanje svog života iz središta sveobuhvatnog pogleda.

Ovo znanje povezaćete i sa vašim svakodnevnim navikama i odlukama. Sa vašim izborima. Ponavljajućim temama i dilemama. Krizama. Rešenjima. A nemerljivo će vam koristiti i u svakoj interakciji. Jer svaka razmena koju imamo jeste arhetipska. I nema nijedne beznačajne razmene. Jer… niko se nikom nije desio slučajno ;).

Razvićete „oko“ i „jezik“ za arhetipove.  Razumevanjem  arhetipskog oka senzibilišete se i za arhetipove svojih sagovornika. Što će vam dati potencijal da ih mnogo bolje razumete. I podržite.

Jer… ne radi se o novim pejzažima. Nego o novom svežem oku. Kojim te pejzaže posmatramo. I novim rečima. Kojima te priče pričamo. Vreme je za nove priče.

ZAŠTO?

Vreme je za nove priče. Jer… vreme je toliko novo. Nikad viđeno. I toliko toga se promenilo. Pa i arhetipovi koje živimo. Energetski obrasci koji postoje od početka vremena. I koji su nam davali koordinate kako da se svetom krećemo. Stari nestaju. Novi nastaju. Menjaju se sistemi, stare paradigme. Nestaju institucije.  Princeze i vitezovi su otišli u penziju. Rojalti polako prelazi u rijaliti. Neki arthetipovi se iz penzije vraćaju na velika vrata. Pirati. Ex korpo-zverke često se odmeću u Hajdi. Sa Knez Mihajlovih sele se u divljinu. Pa hipsteri. Aktivisti. Gikovi. I razni novi frikovi. Konsteliramo nove staze. Nikad hodane. Živimo nekoliko revolucija i evolucija istovremeno.

Svesni smo promena u svetu oko sebe. Ali previđamo promene koje su se desile u nama. Menjale su se naše potrebe. Način na koji preživljavamo. Na koji stvaramo. Mnogi obrasci koji su živeli naši preci od početka vremena…  danas više ne važe. Ili prestaju da važe. Ili se menjaju. Pre svega…  ogromna je kriza autoriteta. Poverenje u institucije je poprilično zarđalo. U ovom novom dobu pozvani smo da razvijemo poverenje u sebe. I u svoje unutrašnje vođstvo. Za koje nas niko nije pripremao. Neuporedivo više pažnje posvećivano je vidljivom. Spoljašnjem življenju. I upravo zato se danas mnogi osećaju ovako izgubljeno. Zato što se nikada nisu povezali sa svojim unutrašnjim kompasom. Što je jedna od zlatnih niti master klasa Vreme je za nove priče. Da ispoliramo i ponovo namagnetišemo iglu našeg unutrašnjeg kompasa. Našim roditeljima i pra-roditeljima nisu bili potrebni arhetipski seminari. Nama jesu.

Trajanje i dinamika:

8 sreda… počevši od 8. novembra. Svake druge srede. Od 19 do 22:30. Preko zoom platforme. 

8 modula se proteže na ukupno 4 meseca. Od 8. novembra do 21. februara.

Master klas prati praktikum. I snimak svakog časa. Na večno.

Između dva susreta, imate priliku za praktičnu primenu učenja. I mentorske konsultacije.

Teme:

Vreme je za nove priče. Bilo jednom….  

Arhetipski selfi

Arhetipski kasting

Arhetipska žurka

Vreme je za nove priče. Moglo bi da bude…

Integracija. Neka bude…

Cena:

Cena pojedinačnog modula je 40 eura.

Master klas možete platiti u mesečnim ratama. Koje iznose 80 eura.

Ukoliko uplatite celokupan iznos za sva četiri meseca master klasa, na cenu od 320 eura… dobijate popust od 10%.

Popust od 10% imaju svi učesnici mojih prethodnih radionica.

Kome je master klas namenjen?

Svima vama koji osećate da je došlo vreme za nove priče. Da su se postojeće priče malo pohabale. I da ih valja ažurirati u skladu sa vašim današnjim izrazom. I novim dobom.

Svima vama koji želite da upoznate svoj lični arhetipski ansabl. Osvestite šta vam daje energiju. A šta vam je oduzima. I uronite u veliku moć arhetipskih obrazaca. Koji su aktivni u svakoj interakciji našeg života. I sa sobom. I sa drugima.

Svima vama koji želite da energizujete svoju svakodnevicu. Pomerite granice lične lokalne priče. I probudite snagu da učinite mnogo više od toga.

Svima vama koji osećate da je vreme da sebi date dozvolu za velikom pričom. Jer… ne možemo pričati male priče i živeti veliki život. Velike priče daju vašem životu svrhu. Značenje. Momentum. Kada svoj život vidite kao veliku priču, ona vas može ispuniti strašću. Dati pristup novom delokrugu mogućnosti. I podariti vam vaš veliki život.

Vreme je za nove priče. Jer… novo vreme donosi nove arhetipove. I to je glagol koji nije svršen. Nego se upravo dešava. A mi smo njegovi savremenici. Akteri. I najdirektiniji Stvaraoci. Nalazimo se u periodu između dve epohe. Na uzburkanom smo moru. Jednom nogom smo u jednom čamcu. A drugom upravo zakoračujemo u drugi.

Za bezbedan i mudar prelazak iz čamca u čamac… koristiće nam da se povežemo i sprijateljimo sa arhetipskim obrascima. Ovom snažnom energijom. Koja nam daje ogromnu ličnu moć. Ako je razumemo. I uvažavamo. I obrnuto. Oduzima nam moć… ako ove snažne energije i njenih tokova nismo svesni.

Način na koji vidimo svoj život kao priču određuje kako nas život tretira.  Ako svoj život vidimo kao trivijalnu priču… kuća posao… lako upadamo u inerciju i poraz. Ako svoj život vidimo kao veliku priču… to nas diže. Ispunjava strašću. Povezuje nas sa novim izvorima mogućnosti. Promenom priče… naš život narasta.

Svakako je korisno na tren iskoračiti iz svog svakodnevnog života. I udaljiti se od detaljnih poteza četkicom. Kako biste jasno sagledali veliku sliku svog energetskog autoportreta. I kako biste ga sagledali novim svežim očima. I ispričali novim rečima. Osvežili i obnovili svoje priče. I načinili ih velikima. Jer… vreme je za nove priče. Od BILO JEDNOM… do MOGLO BI DA BUDE. Neka bude.

Pa ako vas je ova tema zagolicala… i slaže se sa vašim trenutnim temama i dilemama… eto nama prilike. U svakom slučaju imajte se divno. I budite svesni da konstelirate nove staze. Do sada nikada življene. Što je svakako divna privilegija. Živeti u vremenu stvaranja ( i rastvaranja ;)). I biti svestan ovog procesa.

Možete se prijaviti mailom na: marija.grujic.bepa@gmail.com

Beograd, 5. oktobar 2023.