Herojska barka

Projekat veći od sebe samog

Krug Složnih

Već neko vreme uviđam da sam okružena herojskim brendovima. Da  mi hrane i dušu. I telo. I ambijent. Odavno sam prestala da idem po prodavnicama. Jedino još odem do Kalenića. Zbog atmosphere. Zbog Ljubavi prema pijaci. I nekih stvarčica koje herojski svet još uvek ne proizvodi.

Jedna od Heroina ima brodić zvani Stardust. Na kome smo se letos herojski družili. I ideja se rodila. Vreme je za novu Platformu. Na kojoj će se okupiti herojski brendovi. Povezati svoje svetove. Brendove. Podeliti razne svoje resurse. Dobro se provoditi. Na redovnom nivou. Beležiti, fotkati i brendirati  svoje kružoke. Na vodi. Na zemlji. U vazduhu. Pod vodom. I sa Svetom ih deliti.

Osim što nam duša ište osmišljenih druženja sa dimenzijom više… i naši brendovi ištu fotografije. Za brojne platforme na kojima dejstvujemo. A ruku na srce… već smo se smorili od “spontanih” fotografija. Koje sve izgledaju skoro isto. Rešili  smo i vizuelno da se izdvojimo. Da fotkamo te naše susrete. Na divnim ambijentima. I to po ceni za koje ne može da se dobije ni najskromnije fotkanje za mreže.

Mesto koje smo odabrali za prvi Kružok je vrlo fotogenično. Plaforma Na dve reke. Savski nasip. Pod Mostom na Adi. I onim najlepšim Beogradom. Da ne zaboravimo ni brodić Stardust. Sa kojim smo plovili do Srećne bove. Nazvali smo ga emBARKAtion. Iliti ukrcavanje na Herojsku barku.

Naša Mrvica se bavi režiranom fotografijom. Insistirala je na scenariju. Inspirisani Noevom barkom, definisali smo temu. Ideju smo razvili u priču u tri čina.

Čin prvi: Čekaonica. Priprema za ukrcavanje. I početak plovidbe.

Uključeni herojski brendovi imali su zadatak da predstave svoje brendove. I da kažu zašto baš njih da primimo na Barku? Kako će doprineti kvalitetu plovidbe? Jer… broj ljudi na Barci je ograničen. I valjalo je „zaslužiti“ mesto na njoj.

Čin drugi: Sȧmo ukrcavanje. Sa Bepinim gatanjem. Otvaranjem Bepinog Špila. Konsultacija sa Velikim Silama. Da podrže nas i našu Barku na plovidbi. Rekle su nam da Sreća prati Hrabre. I da uživamo u plovidbi.

Čin treći: Žurka na brodu. Ostavili smo da ona bude spontana. A za Mrvicu smo iznajmili gliser. Kako bi mogla lepo i ludo da nas fotka. I tako nas je Mrvica fotkala i iz desantnog glisera. Dok smo mi isprobavali haljine. Kitilie se nakitom. Uživale u božanstvenom kozijem siru. Ajvaru. Sušenom paradajzu. Nazdravljale prosekom. I sve začinjavale Dejaninim francuskim tartićima. Koje se ne bismo ustručavali da ponudimo ni Mariju Antoanetu. Naravno i Ninino cveće. Bez kojega ne volimo da živimo. Jedne druge smo obukle. Okitile. Nahranile. Bile manekenke jedne drugima. Žive. Istinite. A besplatne.

A sve se dešavalo na jedan vrlo naročiti Dan. Na Ravnodnevicu. 22. septembra 2020. Kada su i planete na Nebu pravile svoju Gozbu. Da isprate Leto. I dočekaju raskošnu Jesen. Smeni godišnjih doba prisustvovale smo i mi. I baš tada se dešavalo veliko otvaranje Bepinog špila. I tek kada su nam Velike Sile poslale bezbroj zvezdica sa neba… ukrcali smo ne na Stardust. Da dočekamo Jesen 2020. Za koju imamo mnoge uzbudljive planove. 

Proveli smo se božanstveno. Toliko dobro da smo danima pod utiscima.Osećali smo se kao milioneri. Milijarderi. Mnogo se smejali.  Radovali. Lepo družili. Divno jeli. Najbolje iz Srbije. Za neki vrlo pristojan novac. Za koji pojedinačno ne bismo mogle ni najskromnije fotkanje početnika u temi da priuštimo. A evo stigle su nam i božanstvene prepoznatljive Mrvicine fotke. Na kojima se oseća i vidi i čuje ta ljubav. I atmosfera koja prati Kružok Složnih.

Vreme je da sa Svetom podelimo svoje prvo putovanje. I da najavimo sledeća.

Gosti Na dve reke prilazili su nam sa svih strana. Svi su hteli da budu sa nama. Da vide. Probaju. Guštaju. Ili prosto da budu. Ovaj put nije bilo mesta za goste. Jer je prvi Kružok je bio i naša inicijacija. I trebalo je da se uštimamo.

U ovom trenutku tražimo neki divni beogradski prostor za novembarski Kružok. Lep. Raskošan. A dovoljno intiman. I naravno fotogeničan. Otvoreni smo i za nove brendove. Koji će se stilski uklopiti u našu e(ste)tiku. A primamo i nekoliko gostiju. Koji požele da se druže sa nama. Da degustiraju naše slasne proizvode. Probaju haljine. Nakit. Druže se na neki novi način. I priključe se Kružoku Složnih. Kao gostil. Ili kao brendovi. 

I sve to po ceni najskromnijeg foto shootinga na srpskom tržištu. To  je snaga Sloge. I deljenja resursa. U kojima sebi za čas posla napravimo milionerski ambijent. I milijarderski osećaj. Da se podsetimo i šta nam na grbu piše. Samo sloga. Koju smo tako zaboravili. Slozi dodajemo i lepotu. Ljubav. Podršku. I dobar provod. Koji su nam danas nasušni.

Družimo se sa vama na mrežama. A u novembru ćemo imamo priliku da se sretnemo i uživo. Na Kružoku Složnih. Projektu većem od sebe samog.

Pišite nam. 

Veći od sebe samih:

Marija Grujić Bepa

Heroina Fashion

Na svilenim talasima, svilene marame

11:11 Handcrafted Designer Jewlery

Polymorphic nakit

Carpe diem, koziji sir

Evo ruka, delikatesna zimnica Inkluzivnog centra

Detart Dejanini francuski tartići 

Ninini cvetni aranžmani

A sve je zabeležila Mrvica

Na Majdinom Stardustu

Bojana, Vodič za Srećnu Bovu

Beograd, 12.oktobar 2020.