Bepin fanzin, broj prvi

Izašao je 30. marta 2023. godine. O daaaa.

Tokom ove duboko transformativne a blage & milostive zime… osluškivala sam svoje nove priče… prolazila proces re-brendinga… dubokog promišljanja i razumevanja svog izraza. U godini u kojoj je Radionica napunila 10 godina… i nakon što sam postala svesna uticaja koji ima na herojski svet. Te dobro razumela da je osnovna i najmanja jedinica mog izraza tekst. Odnosno video format Bepina nadolivanka. Knjiga. Radionica. Koja traje godinu. Dve. A evo rađa se i treća godina. Jer vreme je za nove priče. Stari svetovi polako iščiljavaju…. i na pragu smo ulaska u nove svetove. A prelasci praga nikada nisu bili laki. Jer su oni prelasci iz znanog u neznano. I uvek ih budno čuvaju razni Kiklopi. Unutrašnji i spoljašnji. A moj poziv je da konsteliram nove staze. Da univerzalne zakone preobražaja prevedem na živi jezik. Da budem tu oko praga. Pa kada budete spremni za nove priče… eto mene.

A zašto fanzin? Pa zato što mi se sviđa ta reč. Njegova zvučnost. I fan i zin. A čujem i zvonce cin cin. Sviđa mi se značenje reči fanzin. Ručno izrađena amaterska publikacija… izrađena od strane fanova. Iz ljubavi. A ne zbog profita. Rodio se tokom novog talasa i pank pokreta… kao štampani medij andergraund scene. Od mejnstrim časopisa ga razlikuje to što ga pišu ljudi koji nisu novinari. Sviđa mi se i njegova samizdat filozofija i uradi sam etika. Koja nalaže da sve oko fanzina završavamo sami. Oslanjajući se na sopstvene snage. A ne na sponzore i reklame. Što nam daje jednu divnu slobodu. A sviđa mi se i njihova otvorena politika autorskih prava. Copyleft… umesto copyrighta. Što znači da se čitaoci ohrabruju da fanzin „predaju dalje“. Da ga podele sa svojim lepim svetovima. Što fanzin čini pretečom društevnihi mreža. Avangardom.

A kako sam duboko angažovana oko avangardne filozofije slobodnog kretanja svetom… i na dnevnom nivou pratim aktuelne teme herojske scene… nastojaću da svaki broj fanzina pokriva aktuelne teme i upitanosti. U formatu teksta, Nadolivanke, inserta iz knjige, kalendaru dešavanja herojskih hepeninga. Ako želite da primate Bepin fanzin… možete da mi pošaljete vašu mail adresu. I naravno… fanzin će biti besplatan.

Namenjen je lepom mom svetu. Fanzin za moje divne fanove. Za fan i za zin. Cin. Cin. Posvećenost. I mali Cim. Cim. Pa će da bude i Ćin Ćin. Dobro vam ovo Proleće. Ćin Ćin. Čin Čin.
Mari Bepa san