Svetlana Simić

Dobar ti dan želim Draga draga Marija,

 

Grazie tante, za reči i za podsećanje da se vratimo u svoje cipele.

Sinoć mi je to baaaš sinulo da je to suština onog što nas učiš, i rečima i delom a najviše radosnim srcem!

 

Obožavam, druženje, razmenu i susrete sa drugima, ali za mene je ovaj period velika lekcija o ljubavi prema sebi. Lični integritet i autentičnost, ali i Suverenitet. Kao što kažu za plemstvo Suveren (Sovereign), tako mi se ta reč ukazala, posle ove radionice kao neka zlatna nit svega. I to mogu da osetim vrlo direktno i živo da sam mnogo više 

suverena, od kad dolazim na tvoju radionicu, i da sam to baš od tebe naučila, kroz rad, ali i kroz tvoj lični primer (što je nerazdvojivo). A tvoja autentičnost i suverenitet, mi daje slobodu i krila da budem sve više Ja (a ne da kopiram :).

 

To je ono što mi je nedostajalo u mojim prošlim traganjima i učenjima na kojima sam jako zahvalna. Ali sad razumem da su to bile atmosfere sa (dominatnom) muškom energijom, i da mi je falilo tog prostora, lakoće, duhovitosti i stila koje nam ti daruješ. Koliko je to Veliki kunst biti radostan i posvećen u isto vreme, a u stvari tako prirodna stvar. 

 

Još jedna velika stvar koju sam osvestila i koja je procvetala u tvojoj bašti :), je to traganje za znanjem i za razmevanjem  – ta Radost saznavanja (što kaže Simon Vejl), jer kao i svi veliki učitelji i učiteljice, ti nam govoriš o principima.

 

To je ono koliko mogu rečima da iskažem, ali naravno teško je opisati nešto tako beskrajno …

 

Fantastična je bila radionica i atmosfera, sa divnim Novosađankama. Baaaš se radujem sledećem susretu!!!

 

 

Hvala još jednom od srca Draga Mari Bepa San :),

 

Grande abbraccio!

 

 

Svetlana Simić